Ansiktsrengöring

Då fotomodeller, filmstjärnor eller andra vackra celebriteter får den oundvikliga frågan vilket som är deras bästa skönhetstips som de vill dela med sig av blir det alltid två givna svar– sömn och ansiktsrengöring. Dessa är två faktorer som helt inte går att kringgå när man avhandlar hudens vitalisering. Trots detta förbises skönhetsråden ofta i båda fallen. Vad gäller sömn finns det kanske inte så mycket att diskutera – vi vet nog alla hur fullständigt livsnödvändigt det är med en god nattsömn och dess betydelse för hela det kroppsliga systemet, inte bara huden. Förhoppningsvis få de flesta i varje fall 7 till 8 timmars sömn per natt. Då vi talar om vikten av en god ansiktsrengöring finns det förstås mycket kvar att tillägga. Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att noggrant rengöra ansiktet efter en dag då huden utsatts för allehanda smuts och föroreningar, och vilken påverkan en god ansiktshygien har på huden. Då vanligt vatten och tvål gärna får motsatt effekt på så sätt att det helt enkelt torkar ut den ömtåliga ansiktshuden istället för att bidra till att den stärks och fräschas upp är det tur att det finns många produkter ute på marknaden som istället kan hjälpa.

En väl utförd ansiktsrengöring handlar inte bara om att nödtorftigt ta bort alla spår av makeup innan du går och lägger dig, det handlar även om att rengöra porerna i ansiktet ända ned på djupet. Men om vi först koncentrerar oss på sminkrengöring har Beautyplanet.se ett riktig bra gel för rengöring av känslig hy. Biotherm Biocils Makeup Remover Gel är en kylande gel som skonsamt tar bort ögonmakeup utan att irritera huden eller svida i ögonen. Med sitt innehåll av vitaminer hjälper gelet till att stärka ögonfransarna och göra dem mjuka. Biotherm Biocils Makeup Remover Gel kan användas av alla men är speciellt anpassad för den med kontaktlinser och/eller känslig hy.

För att din hy ska må och därmed se så bra ut som möjligt är det således viktigt att du alltid sköter din dagliga ansiktsrengöring, vilket inkluderar rengöring, ansiktsvatten och till sist en avslutande ansiktskräm. Det är således väl värt att lägga några extra minuter varje kväll på att rengöra huden ordentligt, oavsett hur trött du än må vara. Du bör även börja dagen med att rengöra ansiktet och använda dig av en dagkräm och en specifik kräm för ögonen. Detta gör att din makeup sitter bättre under dagen och dessutom ser mycket fräschare ut.

Yves Rocher har vårdande produkter för ansiktet som är speciellt utvecklade för de flesta hudtyper. För de med blandhud eller fet hud har de tagit fram produkter som reglerar talgproduktionen, dämpar glansiga partier och ger en fräsch hud med matt yta. Har du en mer känslig hud finns det produkter som lugnar och skyddar mot klimatväxlingar och yttre påfrestningar och som tar bort stramande hud och rodnader. För torr hy finns det produkter med extra näring, vilket gör huden mjuk och smidig och skulle din hud rentav vara uttorkad har Yves Rocher särskilda ansiktsvatten och krämer som tillför massor av fukt, stärker huden och ger ny lyster och friskhet.