Beautyplanet.se

Beautyplanet.se är en svensk webbutik som specialiserat sig på skönhetsprodukter för både kvinnor och män. De erbjuder bara det bästa inom hudvård, makeup och parfym från välkända internationella varumärken som till exempel Biotherm, Clarins, Clinique, Decléor, Christian Dior, Estée Lauder, Elizabeth Arden, Guerlain, Helena Rubinstein, Lancôme, Shiseido, YSL, Hugo Boss, Calvin Klein, Giorgio Armani, JLO, Versace, Escada och Gucci. Även då Beautyplanet.se har gjort sig ett namn på att sälja de allra mest exklusiva märken gör de detta till avsevärt lägre priser än i ordinarie butiker. Priserna kan vara upp till 50 % lägre än i vanliga butiker, i genomsnitt 20 %.

De kunder som hittat till Beautyplanet.se på webben befinner sig över hela Sverige, allt från jäktade storstadsbor till människor på landsbygden som kanske inte har tillgång till produkterna i sin närhet då många av dessa annars enbart säljs i de större städernas butiker. Med andra ord är det för de allra flesta kunder oerhört bekvämt att kunna beställa produkterna från nätet istället. Beautyplanet.se ägs för övrigt sedan mars 2010 av e-handelsföretaget inkClub, som annars sysslar med försäljning av bland annat bläckpatroner. Kosmetikaföretaget som kräver ett stort sortiment kan dra nytta av inkClubs befintliga logistik och kostnadsfördelar samt förstås det faktum att inkClub har en databas med tre miljoner kunder där 40 procent är kvinnor och vana e-handlare som med all sannolikhet även använder sig av kosmetiska produkter. Men som nämndes inledningsvis riktar sig inte Beautyplanet enbart till kvinnor då männens intresse för skönhetsprodukter har ökat under senare år och marknaden nu även inriktat sig på dessa. De produkter som saluförs för män i webbutiken är bland annat bästsäljare som Jean Paul Gaultiers Eau de Toilette ”Le Male Summer 2011 EdT” och volymschampot TIGI Bed Head for Men.

Med sin rena design är det lätt och roligt att navigera runt och handla i webbutiken och det stora sortimentet av skönhetsprodukter borde inte göra någon besviken. Det finns även en speciell avdelning för presenttips där man kan låta sig inspireras. För att göra det hela enklare har BeautyPlanet indelat presenttipsen enligt följande kategorier; Killen, Unga Mannen, Mannen, Herren, Tjejen, Unga Kvinnan, Kvinnan och Damen, och därmed borde det inte vara några problem längre med att finna en lämplig present att ge bort. Glöm bort alla gamla ”sanningar” som att det alltid är mycket enklare att handla till kvinnor då det som sagt finns massor av produkter för män att botanisera bland idag.

Beautyplanet.se kan erbjuda sina kunder mycket snabba leveranser då alla produkter lagerhålls för att kunna levereras omgående. Efter bara några dagar kan du få hem produkterna med posten. Betalningsmetoderna är högst flexibla då du som kund erbjuds kortbetalning, 30 dagars faktura eller direktbetalning via din Internetbank.

Alltsedan den öppnade upp sommaren 2006, har webbutiken vuxit kraftigt i både omsättning och sortiment och är idag ett av Sveriges ledande varuhus för skönhetsprodukter på Internet. Så om du inte redan har upptäckt denna lilla skönhetsoas är det kanske hög tid att du gör ett besök på Beautyplanet.se idag.