Lösögonfransar

I en skönhetsundersökning gjord av kosmetikakedjan KICKS, där mer än 8000 kvinnor och män deltog, framkom det att 72 % av de tillfrågade kvinnorna främst vill framhäva ögonen med sin makeup och även många andra större studier stödjer detta resultat. Det man först och främst förknippar ögonmakeup med är förstås mascara och ögonskugga, och just mascara är faktiskt den mest sålda kosmetikaprodukten genom tiderna. Även om den nya generationens mascara är smått fantastisk med sina olika fransförlängande egenskaper kan ett par lösögonfransar snabbare ge en mer dramatisk effekt. Man skulle kunna tro att lösögonfransar är något för den riktigt djärva, men faktum är att de fejkade fransarna idag har vunnit alltmer terräng efter att ha varit mer eller mindre bortglömda under något decennium.

Lösögonfransar finns som normala, färgade eller designade fransar, och har antingen syntetiskt eller äkta hår. De designade fransarna är förstås lite mer vågade och lämpar sig bäst för festen eller maskeradpartyt medan normala fransar är något som kan bäras i vardagen. Ett par fejkade ögonfransar ger helt enkelt en fantastisk inramning till ögat och är något som man i varje fall minst en gång bör ha provat, för att utröna om det är något som man känner sig bekväm med eller inte.

Det som folk säger sig vara mest obekväma med är att man inte vet om fransarna ska ramla av eller inte, något som naturligtvis skulle vara lite pinsamt om det sker publikt. Nedan följer därför några tips att ta till om hur man ska fästa dem. För att dina lösögonfransar ska se så naturliga ut som möjligt och fästa fint, gäller det att deras form och längd passar ögonformen. Lägg därför fransraden mot dina egna ögonfransar och mät hur lång den är. Klipp sedan lösögonfransarna till lagom längd och böj dem lätt för att få en fin form. Om fransarna är för raka är risken stor att de släpper i kanterna. Måla sedan en tunn eyeliner tätt intill ögonfransraden. Se till att färgen når ända in och måla även mellan varje enskild frans. Böj fransarna med en ögonfransböjare. Nu är det dags att fästa fransarna med lim. Lägg ett tunt lager lim längs kanten på lösögonfransarna. Undvik att applicera för mycket genom att först droppa lite lim på en tandpetare, som du sen använder till att applicera limmet med. Låt torka i cirka 30 sekunder till dess att konsistensen känns kletig snarare än rinnig. Börja med att fästa i fransarnas yttre del, fäst långsamt längs din franskant och avsluta med att fästa den inre delen. Använd gärna en hård pensel för att trycka lösögonfransarna på plats, så att de kommer så nära dina naturliga fransar som möjligt. När du formar fransarna ska du inte trycka för hårt. Se till att lösögonfransarna pekar åt samma håll som dina vanliga fransar och se gärna till att de pekar upp lite extra i ytterkanterna, vilket gör att de ser ännu längre ut. Avsluta nu med ett lager svart mascara så att dina riktiga fransar faller in fint med de fejkade fransarna och så att dessa fäster bättre.

Voilá, du är klar och har på bara några minuter lyckats skapa en glamourös look!