Ögonkräm

Det kan vara en god idé att ha en speciell kräm avsedd för ögonen och inte använda vanlig hudkräm runt ögonen då huden där är cirka 20 % tunnare än resten av ansiktet. De flesta ögonkrämer som finns på marknaden riktar in sig på preparat som ska verka rynkreducerande eller ta bort de där mörka ringarna runt ögonen som gör att man ser så trött och sliten ut, även om man inte alls känner sig så. Vissa hudterapeuter hävdar att det är än viktigare att börja använda ögonkräm i samband med att man börjar applicera mascara dagligen och att det är bra att börja användningen i förebyggande syfte för att förhindra, eller i varje fall skjuta upp, uppkomsten av rynkor runt ögonen. Nu finns det ju förstås inte en enda kräm i världen som helt kan ta bort den naturliga tillkomsten av rynkor som uppstår i takt med åldrandet, men det kan ändå vara nog så behagligt att applicera en svalkande och lugnande ögonkräm runt ett par trötta ögon som kanske ansträngts under dagen framför en dator eller då man sysslat med något annat som fått huden att kännas torr och livlös.

Ta bort mörka ringar och svullnader kring ögonen

En produkt som sägs vara speciellt effektiv och ge ett snabbt resultat med att ta bort mörka ringar och svullnader kring ögonen är NIVEA VISAGE Aqua Sensation Anti-Shadow Eye Care för normal till blandad hy. Denna intensivt återfuktande ögonkräm innehåller Hydra IQ, vilket stimulerar nyproduktionen av hudcellernas fuktkanaler samt gurkextrakt, vilket är mycket lugnande för huden. Resultatet blir ett fräscht och utvilat uttryck.

De flesta ögonkrämer appliceras på morgonen efter det att dagkrämen lagts på och kan fungera som en perfekt bas för ögonmakeupen, men du kan även använda krämen för natten om inget annat anges på förpackningen. Då huden runt ögonen är extra känslig ska man helst dutta på krämen lite lätt och alltså inte smörja så hårt. Det finns även krämer avsedda runt ögonen som kan ge ytterligare kosmetiska effekter, som de som innehåller ljusreflekterande pigment. Exempel på sådan är ACO Cliniderm skin balance – Eye cream Vitamin E som motverkar torrhetsrynkor och vars ljusreflekterande pigment faktiskt gör så att huden ser slätare och jämnare ut.

Baserad på naturliga råvaror

En annan populär hudvårdserie är den svensktillverkade Rosenserien som enbart är baserad på naturliga råvaror helt befriade från mineraloljor, kemiska tillsatser och alkohol. Produkter ur Rosenserien innehåller som regel äkta ekologisk rosenolja som hjälper till att vårda huden. Deras ögongelé som bland annat innehåller den mycket välgörande medicinalväxten Aloe vera som används i så många hudprodukter, säger sig effektivt reducera rynkor och fina linjer runt ögonen och även lämpa sig för allergiker.

Webbföretaget BeautyPlanet.se har många ögonkrämer i sitt sortiment. Deras hudvårdsserie Biotherm har tagit fram några lockande exempel till skapliga priser, ögonkrämer som påstår sig fungera både skyddande och reparerande. Några populära storsäljare är Age Fitness 2 Eye Cream och Aquasource Biosensitive Eye Cream. Den sistnämnda är intressant då den innehåller de så nyttiga fleromättade fettsyrorna omega 3 och omega 6. Som bekant är dessa två fettsyror essentiella för människans hälsa och att nu ämnen som ska intas oralt genom föda eller som kosttillskott även används i kosmetiska produkter vittnar om en trend där faktiskt hälsopreparat och skönhetsprodukter nu har korsbefruktat varandra.