Yves-rocher.se

Det är något av en bedrift då man betänker att Yves Rocher har funnits med så pass länge i kosmetikabranschen. Företaget bildades redan för 50 år sedan vilket förstås ger dem en enorm erfarenhet av branschen samt en oersättlig kunskap. Naturen har hela tiden varit en inspirationskälla bakom Yves Rochers skönhetsprodukter, och av den anledningen är både miljöskydd och miljövård viktiga hjärtefrågor för företaget. Detta manifesteras bland annat genom att de kan plantera ett träd för din räkning när du köper vissa kosmetikaprodukter, i ett samarbete med FN: s Miljöprogram UNEP. Redan från början valde det franska företaget, som sedan fått en så stor internationell spridning, växterna som sin enda utgångspunkt, vilket var långt innan den moderna kosmetikaindustrin ens börjat intressera sig för växtriket. Man har i La Gacilly, Frankrike, 44 hektar mark, där andelen ekologiskt certifierade grödor växer och där genmanipulation av växterna är förbjudet.

Yves Rochers syn på djurens välbefinnande och rättigheter har även gjort dem till föregångare inom skönhetsbranschen då de alltsedan 1989 konsekvent sagt nej till alla typer av djurförsök och istället använder sig av alternativa testmetoder. Bivax och honung är de enda animaliska ingredienser som går att hitta i företagets kosmetikaprodukter. Sedan 2009 är de certifierade av djurrättsalliansen ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments), och detta certifikat kan enbart delas ut till de företag som undantagslöst kan bevisa att ingen av deras produkter eller ingredienser har testats på djur.

Både i Yves Rochers webbutiker som vanliga butiker hittar du produkter inom hudvård, makeup, parfym, kropps- och hårvård, solskydd samt kosttillskott. Du kan även få många presentidéer och skönhetstips därifrån. Som enda varumärke inom skönhetsprodukter kontrollerar företaget hela produktionskedjan ända fram till försäljningen, och det är av den anledningen som produkterna blir så pass prisvärda även fast de håller så hög klass. Att handla på Yves Rocher har aldrig varit dyrt, och de lanserar ständigt nya produkter till ringa priser, och bjuder även oftast på frakten vid beställningar över 150 kronor.

Yves Rocher har länge utmärkt sig för sina figurformande produkter som bland annat innefattar utrensning och rening av kroppens slaggprodukter samt medel för fettförbränning. Andra klassiker är förstås deras olika schampon, hudkrämer och parfymer och de många sminkprodukterna. Du kan även hitta många produkter för barnen i deras sortiment, inte minst milda schampon och duschgeléer för känslig hud och som inte svider i ögonen, och småttingarna lär älska de stora bubblor som löddret ger i badkaret. Alla dessa produkter är testade under strikt dermatologisk kontroll.

Naturligtvis förknippar man Yves Rocher först och främst med kosmetiska produkter, men visste du att man i webbutiken även kan hitta söta accessoarer som väskor, hårspännen och fina smycken? Yves Rocher står för naturlig skönhet med naturen som inspirationskälla och vetskapen om att företaget även har så sympatiska värderingar rörande djur och miljö gör dem förstås till en gren av skönhetsindustrin där man gärna vill lägga sina pengar när man ska handla skönhetsprodukter.